Shell поиска пълен отказ от двигателите с вътрешно горене

Шефът на една от най-големите петролни компании в света – Dutch Shell, призова за по-скорошна пълна забрана на двигателите с вътрешно горене. Според Берт ван Берден, това е единственият начин да се реши проблема със замърсяването на въздуха.

Молбата си Ван Берден отправи към правителството на Великобритания, което вече взе решение да забрани автомобилите с бензинови и дизели двигатели. Това обаче ще стане едва след 22 години.

„Ако успеете да изтеглите този срок за по-ранна дата, подобно решение ще бъде приветствано от нас. Смятам, че Великобритания може да увеличи темпото и да изпревари останалия свят в това отношение. То ще облекчи компании като Shell, които ще насочат инвестициите си в нова посока. Освен това ще бъде променено и отношението на потребителите”, категоричен е Ван Берден.

Според изданието CleanTechnica, в Shell са приели като неизбежно настъпването на електромобилите и се готвят да променят своя бизнес-модел, но същевременно да запазят печалбата си. Първата стъпка в тази посока ще бъде изграждането на зарядни станции на обектите на компанията, които ще бъдат използвани от собственици на хибриди и електромобили.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*