Singer и Williams правят двигател за 911

Моторът е лек и атмосферен, с 507 к.с.  

Задава се нещо страшно… и идва от една от любимите на TG организации за подобряване на Porsche 911 : Singer Vehicle Design. Заедно с подразделението Williams Advanced Engineering, част от отбора във Формула 1, компанията се е заела да създаде нов двигател за редовния клиент на Singer – Скот Блатнър.

Това не е всичко, защото агрегатът е получил и малко помощ от самия Ханс Мезгер, което означава, че тази кола ще бъде оценена като отлична още преди да запали горивото в себе си. Но ето я хубавата част, която всеки инженер или просто обикновен любител ще иска да чуе.

За база се използва 3.6-литровият мотор на Мезгер от Porsche 911 (1990). Новият двигател ще бъде 4.0 литра с 507 к.с., титаниеви компоненти, по-добра циркулация на маслото, карбонови всмукателни колектори, карбонова въздушна кутия и резонаторна камера, която подсилва тягата в средните обороти, горни и долни инжекциони, изпускателна система от инконел и титаний.

Дап, това е двигател на Мезгер с 507 к.с. с прекъсвач на 9000 об/мин. Това заслужава единствено „Уау“.

Очевидно има много олекотени компоненти и използване на екзотични матриали, защото…ами защото е Singer. Въпреки, че не е най-красивият им двигател , изглеждащ по-скоро като дроид от Star Wars с тази голяма перка отзад  (това е за оптимизирано охлаждане), изглежда като изключително добро изпълнение. И ще го кажем пак: 507 к.с., 9000 об/мин.

Явно моторът е конструиран, за да бъде поставен в 911 от 1990 на Блатнър, без съмнение достоен да седи до други модифицирани от Singer коли.

Роб Дикинсон, шеф и основател на Singer, направи обичайния PR с изказването: „Да помагаме на нашите клиенти да реализират уникалната си визия за променено Porsche 911 с помощта на членове на автомобилното обществото от толкова висока класа е чест за нас. В Singer сме благодарни за работата ни с Williams Advanced Engineering, както и с Ханс Мезгер, за да предложим едно ново ниво на възстановяване и модифициране за Porsche-тата на клиентите ни.

От друга страна по време на изказванията се чу „Пълната кулминация от тази вълнуваща работа с Williams и други технически партньори ще бъде разкрита скоро и ще представлява отделна селекция за възстановяване и модификация, ориентирани към олекотяване и динамичност“

Това подсказва, че или новият двигател не е единствен по рода си, или се задават нови проекти. Сигурни сме че инженерната част ще бъде свършена перфектно.

singerwilliams-engine_f_tail_2048px-online - Copy
singerwilliams-engine_d_assembly_2048px-online - Copy
singerwilliams-engine_g_tail_2048px-online
singerwilliams-engine_c_assembly_2048px-online - Copy
photo-1-4-hr - Copy
singerwilliams-engine_a_pure_2048px-online - Copy
minnesota-911-modified-by-singer-ext-7-hr - Copy
singerwilliams-engine_e_tail_2048px-online - Copy
singerwilliams-engine_b_pure_2048px-online - Copy