Spice-X е италианска електрическа състезателна кола

Още нямаме характеристики, показващи представянето, но размерът и масата на колата карат проекта да изглежда обещаващ.

Когато човек си помисли за италиански коли, първите асоциации са свързани с емблематични марки като Ferarri, Lamborghini, Alfa Romeo, Maserati и други. Те в повечето случаи залагат на големи двигатели, които да им позволяват да развият сериозни скорости със стил, но ето, че има една италианска компания, която има различна стратегия. Spice-X е изключително малка кола, която разчита на електрическо задвижване.

Това е плод от съвместните усилия на компании от Пиедмонт, Италия, а целта е да се създаде наистина лека конструкция и да не се използват скъпи материали, така че цената да остане ниска. Накратко, те искат да направят състезателна кола за всеки.

Проектът е на път да се осъществи – Spice-X SX1 e дълга само 3 827мм и само 1 697мм на ширина. Това обаче не е всичко – благодарение на екстремно олекотяване, SX1 тежи само 600кг. Това прави колата най-лекия електрически автомобил на нашето време.

Не разполагаме с подробни данни за автомобила, освен че има само едно място в нея, тежи наистина малко и се задвижва от два електрически мотора – по един за всяка от задните гуми. Всеки от тях произвежда по 40 к.с., което позволява на колата да развие максималната скорост от 160 или 210 км/ч, в зависимост от избраната версия. Въртящият момент също има различни опции, в зависимост дали сте избрали 330 или 450-волтов пакет батерии, като възможностите са 160 или 400 нм.

Все още няма обявена цена за автомобила, но италианците обещават, че ще е наистина достъпeн.

spice-x (5)
spice-x (3) – Копие
spice-x (2) – Копие
spice-x (1) – Копие
spice-x
spice-x (4) – Копие

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*