SsangYong Rexton G4 пристигна у нас

На автосалона в София официалният вносител на SsangYong за България „Ратола Корпорация” представя премиерно за Европа новия си флагман Rexton, който идва топъл-топъл директно от премиерата си във Франкфурт. Големият SUV от D-сегмента е с класическо задвижване на четирите колела 4х4 и носеща рама, като запазва традицията – името Rexton да означава истински всъдеход. Четвъртото поколение на Rexton с кодово име Y400 наследява ценностите на марката, като добавя модерните системи за свързаност, посредством Apple CarPlay и Android Auto. Размерите му са леко увеличени спрямо предишното поколение на Rexton, с дължина 4850 мм, широчина 1960 мм, височина 1825 мм и междуосие 2865 мм. Външният дизайн е сериозно променен и големият всъдеход е абсолютно подготвен за автомобилни конкурси за красота. Интериорът също е силно осъвременен и изработен от качествени материали. Автомобилът предлага по-богато оборудване, по-голямо вътрешно пространство и по-голяма безопасност.

Обемът на багажника варира от 820 л (за 5 места) до 1977 л (при сгъната задна седалка). За задвижването на новия SsangYong Rexton се грижи 2,2-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател 2.2 e-XDI, съчетан с 6-степенна механична или 7-степенна автоматична трансмисия 7G-Tronic от Mercedes-Benz. Максималната мощност е 181 к.с., а максималният въртящ момент достига 420 Нм. Задвижването е на задните колела или 4х4. Продажбите на новия SUV стартират през ноември.

До новия SsangYong Rexton G4 на щанда на „Ратола Корпорация” са изложени пътническият шатъл Rodius, който е претърпял пълна промяна. С над 5-метровата си дължина, той е сред най-внушителните експонати на Автомобилен салон София 2017. Към това се добавя и задвижване 4х4, комфорт на лимузина, 7 седалки и място за много багаж – добра комбинация на атрактивна цена. Големият корейски автомобил вече е и с нов турбодизелов двигател тип Common-rail с мощност 178 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Редом с новите си попълнения, вносителят на SsangYong е изложил и моделите Tivoli и обновеното Korando.