Subaru WRX STI напуска Европа

Бързата Impreza си тръгва от Европа и Великобритания

Новините, че Subaru напускат Европа не са точно пресни. Преди време научихме, че Final Edition ще бъде последната продадена във Великобритания.

„18МY WRX STI е последният модел, който ще бъде продаден в Европа“, казва шефът на европейските продажби в Subaru, Дейвид Дело Стрито. „Спирането на модела важи само за Европа.“

„Скорошните слухове от медиите, които казват, че бъдещ WRX STI модел ще дойде в Европа с ново хибридно задвижване са напълно измислени. Отхвърлихме тази информация. В момента просто няма планове за потенциално повторно пускане на този модел в Европа“, казва Стрито.

„Сегашните ни приоритети са  насочени към това да максимизираме продаваемостта на продуктите ни, което ще осигури съвместността с регулациите за вредни емисии на Европейския Съюз“.

Това предполага няколко неща. Първо, SUV-тата поемат главната роля. Второ, регулациите на Европейския Съюз са причината за спирането на WRX STI. Може би, когато Великобритания вече не е част от ЕС, ще можем да възобновим петицията за завръщането на STI…