Toyota иска да продаде 5,5 млн. електрически коли до 2030 г.

И също така една пета от тях да са на чиста ел. енергия.

Toyota обявиха амбициозната си стратегия да електрифицират автомобилния свят. Причината зад това начинание е добрата стара планета Земя.

„Електрическите автомобили са незаменими в сегашната ни екологична ситуация, защото по-този начин намаляваме значително вредните емисии и рекламираме ползата на алтернативни енергийни източници“.

Ето какъв е планът: До 2025 г. Всеки модел на Toyota и Lexus ще включва някаква електрическа намеса, като коли само с дизел или бензин вече няма да се предлагат.

Малко след 2020г. Повече от 10 EV модела ще бъдат продавани по цял свят, започвайки в Китай, след това Япония, Индия, САЩ и Европа. Комбинацията между гориво и електричество ще бъде използвано както за лични автомобили, така и за работни такива.

От Toyota обещават да получим по-мощни коли от всеизвестния Prius.

Toyota ще работи заедно с Panasonic за разработването на „най-добрата“ батерия в автомобилния свят.

„Целта им е да ограничат световните емисии от нови превозни средства на въглероден диоксид с 90% в сравнение с 2010. Днешното изказване е главната основа на дългосрочна инициатива за постигане на тази цел.“

Audi, Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Honda, Volvo…списъкът продължава да расте като все повече и повече производители се присъединяват към електрическата революция. Не че сме против, или нещо такова, но май ще отидем да послушаме песента на ядосан V12…