Track-торът на TopGear постави нов световен рекорд

Стиг достигна рекордна максимална скорост в нашия зъл трактор с 510 к.с.

Тракторите не пречат на никого – стоят си по фермите, вършат чудесна работа, но понякога правят проблеми. Никой не обича да попада на такива неща на път, по който не може да го изпревари.

Мат ЛеБланк има решение за това, и то доста вълнуващо. Така беше построен тракторът на TopGear, който, с помощта на Стиг, постави световен рекорд за най-бърз трактор в света, достигайки до скоростта от 140 км/ч.

Това е с 10 км/ч повече от предишния рекорд, поставен във Финландия през февруари 2015г. Успяхът се дължи на 5.7-литров V8 двигател от Chevrolet, произвеждащ близо 510 к.с., една кофичка оранжева боя на Lamborghini и още много неща. Тайната е в боята.

Мат сподели: „Като горд собственик на цели 4 трактора, мога да кажа, че съм сериозен ентусиаст на тази тема.“

„Когато ви се наложи да шофирате зад подобна машина, усещането не е приятно, ето защо искаме да забързаме фермерството. Много. Това ще бъде превозното средство на Хамилтън след като се пенсионира.“, добави той.

„Да гледам как Стиг прелита покрай мен със 140 км/ч в трактор беше нереално, но наистина впечатляващо, също като инженерната мисъл на TopGear, която направи всичко това възможно.“, каза Джак Брокбанк, представител на Световните Рекорди на Гинес.

dsc_0396
li4116190tractor_298-2
tractor_644
embargo_25th_march_-_tractor_389