Volkswagen доставя електро коли за УЕФА

Компанията ще бъде и превозвач за европейското през 2020

 

Германският производител Volkswagen става официален мобилен партньор на УЕФА от 2018 г. Като продължение на дългогодишната си подкрепа на футбола, компанията ще бъде официален превозвач на европейския шампионат през 2020 г., който ще се проведе едновременно в тринадесет европейски държави и ще отбележи 60 години от началото на съществуването си. Общият мобилен проект с УЕФА ще бъде и платформа за пазарно лансиране на електрическия модел от ново поколение Volkswagen I.D. – лицето на марката след две и половина години. Общо над 500 мача ще бъдат изиграни под знака на партньорството.

Д-р Херберт Дийс, председател на управителния съвет на марката, коментира: „Футболът е спорт, който обединява хората по неподражаем начин. Освен това Европейското през 2020 г. ще се провежда на целия континент и е фантастично събитие. Затова ние се включваме в желанието на организаторите да прехвърлят мостове между отделните държави и ще използваме цялата си креативност и мобилни решения, за да осъществим това.”

С 1.7 млн. нови автомобили закупени в Европа само през 2016 г., Volkswagen се чувства у дома си от Атлантика до Урал и от Шпицберген до Сицилия. Марката е сред водещите във всичките 55 държави членки на УЕФА и произвежда качествените си автомобили в 21 завода в 7 държави на континента, където работят над 150 000 служители.

Гай Лоран Епщайн, маркетинг директор на UEFA сподели, че очаква с нетърпение колаборацията да започне: „Гордеем се, че могъщ бранд като Volkswagen споделя нашата страст към футбола и става наш партньор. Шампионатът през 2020 г. поставя огромно предизвикателство пред транспортирането на феновете и отборите, защото зад събитието се крие една голяма, смела и иновативна идея. Ето защо сме много щастливи, че именно Volkswagen ще сподели с нас това вълнуващо приключение.”