Volkswagen е-up! Може вече да се наема в София

Стартира първата програма за споделено ползване

 

Spark е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на

електрически автомобил през мобилния ви телефон, независимо дали искате да ползвате услугата 10 минути или няколко дни. Услугата стартира с над 20 броя 100% електрически Volkswagen е-up!, с максимален пробег до 160 км с едно зареждане на батерията. След ползване на услугата, можете да оставите електромобилите в синя или зелена зона (безплатни за електромобили) или в определените за целта зони извън центъра на София.

На 30 септември посетителите на първия по рода си уличен гурме фестивал в София – Sofia StrEAT Fest, който ще се проведе в зоната на Женския Пазар в София ще имат за шанса първи да се докоснат до бъдещето на градската мобилност, развита в големите европейски столици. Услугата на иновативната компания Spark съчетава едновременно набиращата скорост концепция car-sharing (почасово ползване на автомобили) и електрификацията на превозните средства, като.

 

Spark e мобилно приложение, което позволява на ползвателите да откриват на картата на града най-близкия свободен електрически e-up!, да го резервират, да го използват по желан от тях маршрут и време и да заплащат услугата дистанционно. По този начин шофьорите притежават свободата да паркират лесно и безплатно, нямат разходи за зареждане, имат удобството да ползват автомобила само в една посока, а и не на последно място – получават емоцията от напълно различното изживяване зад волана на електрически автомобил.

Електрическият автомобил е напълно безшумен, ускорява много бързо (е-up! oт 0 до 60 км/ч само за 4.9 сек!) и оставя 0 вредни емисии в градския въздух. Пробегът на e-up! Е до 160 км с едно зареждане на батерията, което означава, че в реални условия, според стила на шофиране и температурите, можете да се изминат между 120 км и 160 км – напълно достатъчно за ежедневните градски задачи. В задръстване електрическият автомобил не само, че не губи енергия, ами и възстановява част от заряда на батерията посредством регенерацията. След използване на електрическия автомобил, той може да бъде оставен навсякъде в синя или зелена зона, както и на определените за целта зарядни станции от мрежата от зарядни станции на Елдрайв, стратегически партньор на проекта.