Volkswagen ще участва с 8 автомобила и 4 тестови на TouristAutoShow Варна

Amarok
Polo
vw-golf-r
T6 Combi
vw-crafter
Tiguan
T - Roc
Passat
Touareg
vw-caravelle

Кавалкада от 8 приключенски автомобила ще изложи Volkswagen по време на TouristAutoShow Варна (26 до 29 април на паркинга на Метро). Шатрата на производителя включва спортната версия Golf R, пикапът Amarok, легендите за пътуване Caravelle и Т6 Kombi, големият Crafter 35, както триото SUV автомобили T- Roc, Touareg и Tiguan. За тест ще бъдат осигурени моделите Polo, T-Roc, Passat и Tiguan.

 

Новият Golf R е по-мощен от всякога – 2,0-литров TSI с 310 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент. Моделът разполага с трансмисия с два съединителя DSG и той обединява страстта, родена моторните спортове, със спортни акценти в оборудването и впечатляващо представяне на пътя. Особено в режим Race, който пренася моторните спортове на цивилните пътища. С помощта на бутон или през сензорния екран на инфотейнмънт системата може лесно да настроите автомобила спрямо личните си предпочитания. Резултатът ще ви впечатли: стегнатото окачване, светкавичната реакция на педала на газта и още по-бързата смяна на седалките създават автентично усещане от моторните спортове.

 

Amarok с V6 двигател да преодолява убедително предизвикателен неравен терен, разполага и с чудесен комфорт на асфалтов път. Експонатът във Варна е екипиран с 3,0-литров мотор с 224 к.с., 550 Нм и 8-степенна автоматична кутия. Екипиран със задвижване на четирите колела 4Motion пикапът има най-широкото товарно пространство между арките на колелата в сегмента – 1222 мм, а товарната платформа е 2,52 кв. м. Моделът бе отличен с международния приз International Pickup Award 2018 (IPUA 2018). Журито на конкурса е съставено от специализирани автомобилни журналисти от 25 европейски държави.

 

Отличие като Международен ван на годината 2017 има и новото поколение Crafter. Разработен в тясно сътрудничество с целевата му потребителска група моделът има новаторски дизайн, първокласна пригодност за експлоатация в градски условия, над 15 асистиращи системи за шофьора и огромно разнообразие от варианти на задвижване. Ванът е единственият в сегмента с 8-степенна автоматична кутия и три различни концепции на задвижване. Във Варна изложеният модел е Crafter 35 Kasten с 2,0-литров TDI със 140 к.с. (предно задвижване) – с висок таван 2590 мм, идеален за транспорт на високи стоки.

 

Ако търсите експресивен дизайн, множество възможности за индивидуализация и висококачествена изработка до най-дребния детайл, то T-Roc с положителност ще ви впечатли. С модела T-Roc получавате един модерен кросоувър, който впечатлява със своя изключителен дизайн. Версията t-Roc Sport, която ще бъде изложена във Варна, има купе форма на каросерията в съчетание с дългото междуосие и късите надвеси визуално издължава изгледа на този елегантен кросоувър. Големите вентилационни отвори отпред, страничните прагове с черни лайстни в областта на колелата и мощният дифузьор отзад демонстрират колко динамика и приключенски дух се крият в този автомобил. Двигателят на изложения автомобил е 2,0 TSI със 190 к.с. и 7-степена кутия DSG.

 

Онроуд, офроуд или онлайн – новият Tiguan ви разкрива множество нови възможности по всякакви терени. С модерните технологии и уверените възможности на пътя той ви подпомага при всяко начинание. Независимо дали динамично-елегантен в ниво на оборудване Highline (експонатът от Варна, 2,0 TSI 7DSG) или още по-спортен при R-Line – новият Tiguan ще изпълни това, което очаквате от него. Интернет може да е полезен в много сфери от живота – също и в автомобила. Можете например да следите актуалните данни за трафик, да планирате или промените маршрута си с опционалната онлайн-услуга Car-Net Guide & Inform.

 

Touareg е готов – за всичко, което можете да срещнете по пътя си, както и отвъд него. Той открива пътища там, където такива всъщност няма, и продължава, когато останалите вече трябва да се признаят за победени.

 

 

Това е възможно например чрез перманентното двойно задвижване 4MOTION, което осигурява ситуативно разпределение на мощността към четирите колела и осигурява оптимално сцепление и задвижване на почти всички настилки.

На изложението TAS автомобилът ще бъде във вариант с 3,0-литров TDI с 262 к.с. и 8АТ tiptronic.

 

Да превози работната сила до обекта – това е основната задача на Transporter Kombi. Той предлага място за до девет пътници, голямо товарно пространство и убедително ще се справи с всяка задача, която ви поставя работното ежедневие. Износоустойчивите тапицерии на седалките и шумоизолиращата гумена настилка на пода са лесни за почистване. Функцията Easy Entry улеснява качването и слизането на пътниците от задните места.

 

В продължение на над 30 години Caravelle изпълнява най-високите стандарти за професионалния превоз на пътници и впечатлява с комфортен вътрешен дизайн,модерни инфотеймънт системи и наред с това – перфектно премислено, гъвкаво работно място за шофьора. Благодарение на ниския разход на гориво, Caravelle е перфектният шатъл автомобил и от икономична гледна точка.

 

Шестото поколение Polo e с изумително по-просторно вътрешно пространство. Polo е пораснало, надхвърляйки размерите на своя предшественик във всички посоки –  с 81 мм на дължина, 60 мм на ширина, с 53 мм и по-дълго междуосие. Tова е довело до много по-обширно вътрешно пространство и значително увеличаване на багажния обем, при който ръстът е с цели 25% – от 280 на 351 литра.

 

Новото поколение Passat има LED фарове и LED задни светлини, динамична странична линия и по-висока елегантност, осигурена от дългото междуосие и късите надвеси. Стандартната радиосистема Composition Colour се управлява чрез монохромен цветен тъчскрийн дисплей с диагонал 12,7 см. Тя разполага със слот за SD-карти, приема FM радиостанции и е оборудвана с мултимедийна букса за връзка с външни аудиоизточници, както и CD-плейър. Като опция се предлага Composition Media с осем високоговорителя и тъчскрийн дисплей с диагонал 16,5 см.

Discover Media също е оборудвана с цветен тъчскрийн дисплей с диагонал 16,5 см, два слота за SD карти, AUX-IN- и USB-интерфейс, подготовка за мобилни телефони с Bluetooth, както и жестово управление. Топ версията е навигационна система Discover Pro с дисплей с диагонал 20,3 см, прегледно триизмерно изображение на картите и вградена Flash памет.