Volvo в партньорство с Google

След няколко години новите модели на Volvo ще бъдат оборудвани с Google система. През май миналата година, двете компании обявиха партньорството си, което има за цел да създаде нова компютърна система за моделите на Volvo.

„Въвеждането на системите на Google в нашите автомобили ще ускори развитието на мобилните технологии, давайки достъп до много приложения чрез интегрирането им в колите.“, каза вице-президентът на отдела по проучвания и развитие на Volvo Cars, Хенрик Грийн.

Планът е да се добавят повечето приложения към системата на автомобила. Би трябвало от екрана да може да се контролират приложения като Google Maps, Google Assistant, Google Play Store и други. Google Assistant ще позволи централизирано управление на функциите на автомобила, като например настройки на климатика, избиране на музика и изпращане на съобщения. Всичко това е с цел да се намали използването на телефон по време на шофиране и да се избегне разсеяността на водачите.

Първата основана на Android система в колите на Volvo би трябвало да е на пазара след няколко години, но не се притеснявайте, Volvo ще продължи да поддържа сегашните си системи.

volvo-google-technology-partnership (3)
volvo-google-technology-partnership
volvo-google-technology-partnership (2)
volvo-google-technology-partnership (1)