Volvo покрива супер екологични критерии за завод в Европа

Assembly in Volvo Cars' engine factory in Skövde, Sweden

Производственият център Шьовде ще използва енергия от възобновяеми източници, като част от глобалната екологична стратегия на Volvo Cars за неутрални производствени операции до 2025 г. Така това ще бъде първият екологично неутрален производствен център на Volvo Cars, след като премина на отопление от възобновяеми източници от 1 януари 2018 г.

 

Шьовде е първият завод на Volvo Cars, който получи статут на екологично неутрален – важна част от стратегията на Volvo, която включва всички производствени операции на компанията да бъдат екологично неутрални до 2025 г. Шьовде е и един от малкото екологично неутрални автомобилни предприятия в Европа изобщо.

 

„Повишаването на енергийната ефективност е основен приоритет за нас и затова се стремим да получаваме енергията, която ни е необходима в работата, от възобновяеми източници“, заяви Хавиер Варела, старши вицепрезидент Производство и логистика във Volvo Cars.

 

„Постижението на Шьовде е важна част от нашите глобални усилия да намалим вредния отпечатък върху околната среда. За нас е удоволствие да бъдем лидер в автомобилната индустрия, която се стреми към екологично неутрално производство“.

 

Според новото споразумение между Volvo Cars и доставчиците, енергията за Шьовде вече ще бъде добивана от изгаряне на отпадъци, био маса и био горива. Още от 2008 г. електроенергията в Шьовде, както и в останалите европейски заводи на компанията, се произвежда от възобновяеми източници.