Volvo с хибрид XC40 за 2018г.

Задвижваща система с 3-цилиндров бензинов двигател, свързан с електрически мотор, произвеждащ 76 к.с.

Volvo потвърдиха, че ще излязат на пазара с plug-in хибрид версия на XC40 до края на годината. Ще се нарича Т5 Twin Engine. Това е още една стъпка от програмата на компанията за електрифициране на каталога им.

Знаем за идеята още от 2016г., когато ни показаха задвижващата система, заедно с концепцията за XC40, както и така наречената Compact Modular Architecture платформа, която свързва по-добре тялото на колата с пътя.

Автомобилът разполага с новата 7-степенна DCT скоростна кутия. Двигателят с вътрешно горене е 1.5-литров 3-цилиндров мотор. Батерията съхранява почти 10 kWh. Очакваме тези числа да отговарят на продукта на Volvo.

Имаме информация за стандартните 50 км електрически обсег, което е възможно, но очаквайте по-скоро близо 30 км реален обсег. Използвайки комбинация от бензин и електричество доближава представянето на автомобила до това на XC40 T5 (не е хибрид), който има 4-цилиндров бензинов двигател, произвеждащ 253 к.с.

3-цилиндровият двигател ще се изпозлва и на други модели на Volvo. Компанията започна тестовете на въпросния двигател още през 2014г.

Volvo споделиха, че T5 Twin Engine системата ще влезе в употреба и при 60-сериите в бъдеще.

8876_lores
unknown (1)
unknown
unknown-2