VW Atlas Cross Sport и Tanoak в Ню Йорк

Запознайте се с малкото SUV и пикапа на Volkswagen.

Американците са запознати с VW Atlas. Става въпрос за огромно SUV с три реда седалки, което VW дори не се опитва да продава в Европа. По всяка вероятност няма да видим и тези по нашите пътища.

Обявяването на тези два модела миналата седмица в Ню Йорк ни подсказва, че Atlas може да се разшири като модел. Atlas Cross Sport е „почти завършено“ SUV с 5 седалки и хибридно задвижване. Atlas Tanoak, от друга страна, е „пикап със средни размери“ по американските стандарти, но европейците го наричаме просто „огромен“. Широк е 2030мм, което го прави по-масивен от Bentley Bentayga.

Пред медиите, VW сподели, че ще има две различни версии на Cross – конвенционален и плъг-ин хибрид. И двете използват 3.6-литров V6 двигател с 280 к.с. и два електрически мотора, но батериите са по-големи при PHEV, което означава и повече мощ (360к.с., сравнено с 314к.с.) и по-голям обсег.

За Tanoak, който ще използва същия V6 двигател, но без електрическите мотори, още не се знае дали със сигурност ще влезе в производство. Задното отделение е проектирано да пренася колелета, дъски и малки лодки. Вътре в кабината могат да седнат 5 човека.

Какво мислите? Дали VW трябва да направи пикап? Дали трябва да видим всички варианти на Atlas в Европа?

volkswagen_altas_tanoak_concept_2
volkswagen_atlas_cross_sport_concept_2
volkswagen_altas_tanoak_concept_1
volkswagen_atlas_cross_sport_concept_1