VW Beetle с мотор на Subaru STI… и се продава

Колата, която би превърнала всеки във фен на Beetle завинаги

 

Има два вида мания по Beetle: едната се свързва със всеизвестната рок група от 60-те, докато другата се отнася за кола с двигател в задната си част, която е далеч от бърза или пъргава, но компенсира за това чрез незабравим чар и характер. Конкретно тази кола е изключение, защото е ужасно бърза. И да, продава се в eBay.

Тук става въпрос за 1965 Volkswagen Beetle, която е излязла от завода с охлаждан от въздух двигател с обем от 1200 куб. см с мощност от 36 к.с. Според търга е произведена за немския пазар, но е намерила пътя си към щатите, където е купена през 2004-та и подобрена. Много. Толкова, че да бъде разглобена и построена отново с една единствена цел – да бъде наистина невероятна.

Подобренията включват напълно обновено окачване, големи спирачки, подсилена рамка и вътрешна клетка. Всичко това е за да помогне на горкия Beetle да се справи с подобрения 2.5-литров EJ25 с турбина 4-цилиндров двигател, измъкнат директно от Subaru WRX STI. Не знаем каква мощност осигурява това, но дори базов STI модел е поне 300 к.с. – почти десетократно от оригиналната мощност на Beetle. Единственото липсващо нещо от колата е червена пелерина с огромно S на нея.

Каквото и да се очаква от персонализираните автомобили, този Volkswagen си има всичко. Независимо от перфектно свършената работа по колата, външния вид не се променя особено, като изключим широките задни колела, приповдигнатото покритие на двигателя,както и огромния спойлер, приличащ на опашка на кит. Всичко това подсказва, че нещо изключително се случва под капака. Проектът е завършен през 2013 и макар, че не знаем защо собственика иска да се разделя с колата си, това със сигурност е единствената подобна възможност в живота на всеки фен на Beetle.

6
5
3
2
7
1
8
1965-subaru-powered-volkswagen-beetle
4