Wiesmann се завръща

Производителят на спортни автомобили обяви нов модел.

Компанията, която някога представяше директни конкуренти на TVR модели и на Porsche 911, се провали през 2014г., когато имаше проблеми с изнасяне към американския пазар. Сега обаче, с нови собственици, Wiesmann се завръща към автомобилния свят.

На представяне в Salon Privé, ще бъдат изложени GTMF5 Coupe и MF4 Roadster, като първият ускорява до 100 км/ч за 3.9 сек и може да развие максималната скорост от 310 км/ч. Както обикновено, голяма част от компонентите са взети от BMW модели.

Компанията е създадена през 1988г. като производител на спортни коли в малки количества. Всеки автомобил е бил ръчно направен с много внимание към детайлите и може би най-прецизното немско инженерство.

Формата на моделите на Wiesmann е уникална и агресивна. Компанията държи на традиционната форма с издължена предница и наистина къса задница. Wiesmann е обслужвала хора, ценители на лукса, които не са харесвали автомобили в масово производство.

Въпреки финансовите трудности на компанията, те ще направят всичко възможно да излязат на пазара с нов модел догодина.

„Wiesmann са последните чистокръвни европейски коли, построени в Германия и съм много щастлив от факта, че ще играя роля при завръщането на емблематичната марка на пазара.“, сподели Рохийн Бери, мениджър на Wiesmann Sports Cars.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*