Wings for Life помага на жертви от катастрофи

50% от инцидентите, следствие на които хората са приковани на инвалидни колички, са след автомобилни катастрофи. Световният маратон Wings for Life World Run има за кауза да събира средства с бягане за тези, които не могат да го направят. В следващите четири месеца до световното бягане Wings for Life World Run тече събирането на съмишленици по каузата. Десетки хиляди ще излязат по улиците на редица големи градове по света, за да окажат подкрепата си за глобалната кауза на фондация Wings for Life – гръбначните увреждания да станат напълно лечими.

Целта на фондацията е да бъде постигнат още по-голям успех и напредък в научните изследвания, търсещи лек за гръбначните травми. Редица проучвания и медицински тестове вече отбелязаха значителен напредък в изследователската дейност и лекари и учени от цял свят подкрепят фактологията, че уврежданията, дори и хроничните такива, могат да станат напълно лечими.

100% от таксата за участие се дарява от Wings for Life за научни изследвания и клинични проучвания. Бягането е на 6 май 2018 от 14:00 часа българско време. Всяка година за каузата бягат десетки известни личности, спортисти, публични компании, различни общности и неправителствени организации. Официалният сайт на фондацията е http://www.wingsforlife.com/en/.