ТЕСТВАХМЕ 500Х БЕЗ 4Х4

07 September 2015 11:53
ТЕСТВАХМЕ 500Х БЕЗ 4Х4
Прочетете повече за:
Fiat500X

За да бъдеш шик, не ти трябва предаване на въртящ момент към четирите колела. Високата позиция на седене, изпипаният екстериор и изработеният стилно по италиански интериор са достатъчни за добри продажби. Навярно така си мисли Серджо Маркионе, познат като „мъжа със синия пуловер“, шефът на FCA. Gucci SUV-ът 500Х има две лица: в ценовата листа те се означени като Cross (почти като G-клас, ама не съвсем) и City Look, което можете да откриете на нашите фотографии. Двойното задвижване, както и 9-степенната автоматична трансмисия, са запазени за „офроуд“ версията. Тя разполага с брони с протектори, както и с увеличен клиренс (+ 1 см) спрямо градското изпълнение. City Look залага на повече стил - при това изпълнение цветът на екстериора е пренесен в интериора и в нашия случай (бял автомобил) нямаше неприятни отблясъци по предното стъкло, които да пречат на шофьора. Като цяло идеята при City Look е колата да се доближава максимално до ретро вида на своя предш... така де – идейно-маркетингов образец 500 от 50-те години на миналия век, и да конкурира стандартните (не SUV) модели от С-сегмента. Както подобава на истински „италианец“ (макар и на обща платформа с Jeep), и тук вниманието към детайла и стилът са издигнати на пиедестал до такава степен, че търговците на Fiat смело ще вмъкват думичката „премиум“ в разговорите си с потенциални клиенти.

Тестваната от нас модификация беше оборудвана с приятно ускоряващия 1,6-литров дизел с 320 Нм и 120 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия. Във всекидневието машината се задоволяваше средно с малко над 6 л/100 км. Аналогично оборудван MINI Countryman би струвал около 50 000 лева или с близо 8000 лв. повече от Fiat (41 650 лева). Който търси автоматик, може да разчита само на трансмисия с два съединителя, която се предлага единствено в комбинация с 1,4-литровия турбобензинов мотор.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ