Това е най-мощният Golf GTI

10 September 2015 17:45
Това е най-мощният Golf GTI
Прочетете повече за:
VolkswagenGolfGTIGolf GTIФранкфурт 2015

Планета Земя, започва нова война на хотхечовете. Мирният договор е нарушен от Volkswagen, който активира 290 крилати коне по конкуренцията, при това за лично удоволствие. Германците решиха по този начин да отпразнуват 40-ия рожден ден на Golf GTI. Партито определено е стилно, след като версията Clubsport се превръща в най-мощния GTI, правен някога. Разбира се, в днешно време до голяма степен абревиатурата GTI не е това, което беше, защото съществува Golf R – големият лош вълк на всички горещи Golf-ове.

В интерес на истината обаче колата от снимките не е способна на 290 к.с. през цялото време. Това е пиковата мощност в момент на овърбууст, докато при нормални условия летящият Golf се задвижва от „едва“ 265 к.с. Магьсническата сила трае десет секунди, достатъчни за изпреварване, и доближава Golf GTI Clubsport плътно до задвижвания от четири колела R.

Наточеният Clubsport развива 100 км/ч за 5,9 секунди, благодарение на 6-степенната автоматична скоростна кутия с два съединителя. С ръчката трябва да бъдете много прецизни и ще постигнете 6,0 секунди за същото упражнение.

По въпроса с външността, сигурно сте забелязали по-злите брони, разширените отвори за охлаждане и всемогъщите спирачки. Лепенките съобщават на всички на улицата, че вашият Golf е по-добър от техните. Това се потвърждава от внушителния дифузьор, спойлера на покрива и забележителните колела.

В интериора ще откриете много неудобни, но за сметка на това корави като камък седалки, волан от Алкантара и много червени шевове. Особено съществен е този на волана, който ще ви бъде полезен в студените зимни сутрини, когато Golf GTI Clubsport ще търси сцепление през предните гуми. Да, чудовището остава с предно предаване.

Ако сте в района на Франкфурт през следващата седмица, може да се разходите до автосалона и да се насладите на най-наточения GTI на живо. В противен случай ще трябва да почакате още малко до началото на продажбите.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ