Достойно изпращане за Defender

11 November 2015 16:00
Достойно изпращане за Defender
Прочетете повече за:
Defender

Мистичен момент избра Мото-Пфое, за изпращането на  Defender в заслужен отдих. Церемонията бе открита в 11 ч и 11 мин, на 11.11.2015 г. във продажбено-сервизния комплекс в Люлин. 

А поводът си заслужаваше. Defender е първият Land Rover и е основоположник на всичко друго, произведено от компанията до този момент. Емблематичният всъдеход е в производство от далечната 1948 година. За 70-те години на живота си се наложи като  символ на здравина, на неограничени възможности и свръхпроходимост на всякакъв вид терен.

От края на 2015 г. обаче производството на Defender ще бъде прекратено, а след около 3 години ще се появи и напълно модерният му наследник. На изпроводяк британската компания пусна в продажба няколко лимитирани серии, които наблягат на отделен момент от легендарната функционалност на Defender.

Изданието Heritage е вдъхновено от първите версии на Land Rover и съчетава носталгични щрихи в дизайна със съвременни удобства. Отличава се с неповторимия си цвят Grasmere Green и контрастиращо белия покрив. Heritage се разпознава и по своята радиаторна решетка и надписа HUE 166, напомнящ регистрационния номер на първия Land Rover преди старта на масовото производство, кръстен „Huey“.

Adventure  е предназначено за онези, които изповядват мотото на Defender „пътувай навсякъде, направи всичко“. Той е оборудван с допълнителен протектор под каросерията и гуми Goodyear MT/R, които да подсилят бездруго водещите в класа всъдеходни възможности на Defender.

Изключителната версия Autobiography обещава повече динамика, лукс и комфорт от всякога, благодарение на дългия списък на оборудването си, както и на уникалния двуцветен екстериор, изцяло кожената тапицерия  Windsor и увеличението на мощността от 122 к.с. на 150 к.с.

В шоурума на Land Rover в Мото-Пфое бе изложено и една специална машина. Онзи Defender, с който преди две години се проведе едномесечна експедиция в Африка, като черният континент бе прекосен от север на юг.  

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ