Станаха ясни двигателите на Alfa Giulia

17 November 2015 17:18
Станаха ясни двигателите на Alfa Giulia
Прочетете повече за:
Alfa RomeoGiulia

Както знаете, Alfa е показала само наточената версия Quadrifoglio Verde на новия си седан Giulia. Досега не знаехме нищо повече за двигателната гама. До днес.

Според неофициално изтекла информация Giulia ще се продава с нов двулитров бензинов мотор в три версии на мощността: 200, 250 и 280 к.с. Вече доста нашумелият 2,9-литров V6 от Ferrari ще може да се поръча с механична, автоматична или кутия с два съединителя. Само с нормалния автоматик мощността му ще е с 10 к.с. по-ниска – 490. В другите два случая ще имате 500.

За да бъде реален конкурент на германското трио (C-класа, А4 и Серия 3), а също на Jag XE, Giulia ще се нуждае също от модерни и мощни дизелови двигатели. За това ще се погрижи 2,2-литрова турбомашина с три варианта на мощността – 150, 180 и 210 к.с. Първите два идват в съчетание със задно предаване и възможност за избор между механична или автоматична скоростна кутия. Върховата дизелова версия ще се предлага само с автоматик и двойно предаване.

Все още не знаем точната дата на дебюта на „нормалните“ модели Giulia, но изтеклата информация за двигателите ни кара да вярваме, че ще е скоро.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ