Да си купиш Defender за 400 000 паунда

18 December 2015 11:00
Да си купиш Defender за 400 000 паунда
Прочетете повече за:
Land RoverDefender

2-милионният Defender беше продаден за невероятните 400 000 паунда на благотворителен аукцион в Bonhams и това го превръща в най-скъпия Land Rover, продаван досега на аукцион.

Средствата ще бъдат дарени на международната федерация на Червения кръст, както и на фондацията „Роден свободен“, които са партньори на Land Rover.

Land Rover  2 000 000 е произведен през месец май, за да се отбележи юбилеят и има някои специални детайли, които не са много, но са достатъчни, за да го направят уникален.

Например има специална табелка 2 000 000, карта на плажа Red Wharf, регистрационни табели S90 HUE (номерът на първия произведен Land Rover) и специална алуминиева плочка на шофьорската седалка, подписана от всички работници, които са сглобили колата.

Коментирайки продажбата, изпълнителният директор на отдела на Jaguar и Land Rover за специални събития, Джон Едуардс, сподели: „По-рано тази година имахме специален случай и шанс да превърнем юбилейния Land Rover в истинска кола за колекционери. С експертната помощ на екипа ми и посланиците на Land Rover създадохме нещо уникално и много специално. Продажбата ще остави този факт в историята. Разбира се, Defender има бъдеще и ще живее по негов собствен начин. Оригиналните Land Rovers и Defenders продължават да живеят в отдела за класически коли.

Производството на настоящия Defender ще бъде спряно през януари, но наследникът му вече е готов.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ