Volvo направи проучване за автономните коли

08 January 2016 17:03
Volvo направи проучване за автономните коли
Прочетете повече за:
Volvo

Запитването е проведено между 10 000 души по света. Изводът е, че клиентите искат да имат волан и най-важното-възможността да го използват, дори ако колата може да се управлява сама. Шведският производител твърди, че от 92% от анкетираните са отговорили, че водачът трябва да може да поеме контрола по всяко време.

Идеята на Volvo се казва Concept 26. Тя предлага кормилна колона, която може да се прибере, когато не се използва и да се извади, когато е необходимо. Шофьорската седалка има три различни позиции в зависимост от задълженията на водача. Времето, което е необходимо за връщане на водача към каране, при аварийна ситуация, може да разклати доверието на обществото към самостоятелното управление на колите.

Освен всичко това, 88% от анкетираните отбелязват, че автономните автомобили трябва да уважават „любовта към шофирането“, докато 78% вярват, че самоуправляващите се коли биха ги заменили. Всички освен 10% споделят, че колите трябва да минават същите тестове, като шофьорите. А 81% смятат, че производителят трябва да поеме отговорността в случай на катастрофа.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ