Новото Volvo V90 е тук и изглежда супер

18 February 2016 14:15
Новото Volvo V90 е тук и изглежда супер
Прочетете повече за:
VolvoV90Женева 2016

Вече познавате седана Volvo S90. И, ако не ни лъже статистиката за посещенията на сайта, сте го харесали доста. Време е да посрещнем по-практичния му близнак - комбито V90, което изглежда дори по-добре.

Комбита като това са типичното ловно поле на Volvo. През последните години шведите бяха отстъпили практичните модели с голям багажник, побиращ странните им мебели със странни имена. Бяха отстъпили и желаещите трябваше да си купят Е-класа T-модел.

V90 е по-малък от Merc във вътрешността, но много прилича на него в други отношения. Volvo твърди, че практичността днес е много повече от пренасянето на големи неща в багажника. Тя е също възможност за свързване, а V90 предлага много в това отношение.

И понеже е Volvo, има и много опции в областта на сигурността. Например Pilot Assist - система за полуавтономно каране, подобна на автопилота на Tesla.

Също така има система, която ви пречи да изскочите от пътя, ако нещо ви хване окото (например големият екран на инфоразвлекателната система). И понеже V90 идва от родината на лосовете, на борда има система, която следи за големи животни на пътя. Без съмнение ще работи и с по-малко рогат добитък.

V90 стъпва на платформата на S90 и XC90, така че разчита на същите двигатели. Има два четирицилиндрови бензинови - T5 с 250 к.с. и T6 с 320 к.с. Четирицилиндровите дизели също са два - D4 със 190 к.с. и D5 с 225 к.с. Стандартно V90 ще бъде с предно предаване, но по-мощните версии могат да се поръчат с двойно. Очакваме и бензиново-електрически хибрид с обозначение T8, кабел за зареждане и около 400 к.с.

О, и още нещо - ще има наточена версия Polestar.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ