McLaren Honda вдигна завесата пред новия си болид (Видео)

21 February 2016 12:25
McLaren Honda вдигна завесата пред новия си болид (Видео)
Прочетете повече за:
F1McLarenMcLaren F1

Тестовете за новия сезон във F1 наближават и все повече отбори разкриват новите си болиди. И докато през последните няколко седмици станахме свидетели на една странна нова мода според която тимовете започнаха да представят новите си цветове, но върху стария си автомобил, сега най-после можем да се насладим на последното поколение на най-бързите болиди... и болида на McLaren.

Шегуваме се с тях, но те си го заслужиха след посредствения изминал сезон в който завършиха девети при конструкторите. Предстои да разберем дали новата кола, описана от тима като „иновативна“, ще бъде и по-бърза.

Запазва се компактната философия с изрязана задница и изключително скъсен нос. Пистовите изпитания на MP4-31 започват в понеделник на пистата в Барселона с Дженсън Бътън зад волана.

Големите очаквания са за подобрение на динамиката и надеждността на двигателя на Honda, който трябва по-добре да се справи с нетипично тясното пространство отзад. Но голям интерес ще има и към качеството на аеродинамиката, защото след частичното му участие в миналогодишния проект, това е първият болид на McLaren с огромно участие на Питър Продрому, който дойде в отбора след като прекара дълги година в Red Bull, където беше дясна ръка на Ейдриън Нюи.

Официалните цитати съдържат обичайните изпразнени от съдържание изречения, но едно нещо прави гигантско впечатление: липсват традиционните обещания за силен сезон и епохален прогрес. Това е всичко друго, но не и позитивен сигнал за качеството на свършената работа през зимата.

Екипът има и нови спонсори в лицето на Volvo Trucks, Richard Mile, Chandon и IT Lab.


Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ