SEAT планира конкурент на Nissan Juke

20 March 2016 11:25
SEAT планира конкурент на  Nissan Juke
Прочетете повече за:
Seat

Наскоро SEAT навлезе в SUV сегмента и не закъсня информацията, че гамата ще бъде разширена отвъд модела Ateca. По време на ежегодната пресконференция на компанията в Мадрид беше обявено от новия шеф Лука де Мео, че предстои представянето на субкомпакт кросоувър, базиран на Ibiza. Производството ще е в Марторел, а продажбите би трябвало да започнат през 2017-та.

Новото SUV ще бъде директна конкуренция на Nissan Juke, Renault Captur, Peugeot 2008 и Opel Mokka. Ще бъде използвана платформата MQB на VW Group, а стиловите характеристики ще бъдат взаимствани от новата версия на Ibiza, която също ще дебютира догодина.

Другата новина от компанията е реализирането на печалба за първи път от 2008-ма насам. Тя възлиза на 6 милиона евро след данъците, докато през 2014-та е била регистрирана загуба от 66 милиона евро. Продажбите през 2015-та възлизат на 160 900 бройки на Leon, което е ръст с 4,4%, 153 600 бройки на Ibiza (отново ръст от 2,4%), докато увеличението при Alhambra е 17,2%.   

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ