Volvo S90 и V90 кацнаха у нас!

21 April 2016 15:27
Volvo S90 и V90 кацнаха у нас!
Прочетете повече за:
VolvoS90V90

Volvo направи двойна премиера в центъра на София в четвъртък, като показа двата си най-нови модела - седана S90 и неговия комби близнак V90. Колите гостуват у нас като спирка от европейското си турне, а съвсем скоро влизат и в продажба.
S90 и V90 използват новата мащабируема платформа на Volvo, която за първи път видяхме при XC90. Кросоувърът се радва на изключителни продажби през първата си година на производство. С S90 шведите се надяват на силни позиции в двата най-големи пазара за луксозни седани - Щатите и Китай, където Е-класата, Серия 5 и A6 са сериозни конкуренти. Комбито пък демонстрира поредно поколение в един клас, където по традиция Volvo задава насоките.

Двете коли ще използват гама от четирицилиндрови двигатели - дизеловите D4 (190 к.с.) и D5 (235 к.с.), както и бензинови T5 (254 к.с.) и T6 (320 к.с.). Върхът в гамата е хибридната версия T8, която произвежда 407 к.с.

S90 и V90 са сред моделите, с които Volvo ще прекрачи в 2020 - годината, след която компанията заявява, че няма да има сериозно наранени или убити пътници в колите ѝ. Като част от мерките за постигането на тази амбициозна цел, шведите предлагат полуавтономен круиз контрол и система за автоматично спиране при засичане на опасност пред колата, включително при наличие на едри животни.

Най-красивото комби на Volvo и неговия брат седан можете да видите в специално изграден павильон на площад Батенберг в София.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ