Американски тунингар направи Mustang с 961 к.с.

29 April 2016 09:30
Американски тунингар направи Mustang с 961 к.с.

Когато хората говорят за “братята Ринг”, вероятно си мислите за някакво братство от обикалящи по “Нюрбургринг” маниаци с BMW M3. Не, Ringbrothers е нещо много по-сериозно. И много по-добро. Правят коли. При това не какви да е коли, а някои от най-готините тунинг екземпляри, които сме виждали напоследък.

Всъщност бизнесът на Ringbrothers е специализиран в производството на една-две коли годишно - за лично удоволствие (и продажби) и за големи производители, които искат нещо по-така за тунинг изложения като SEMA в Лас Вегас.

Фирмата се ръководи от Джим и Майк Ринг, братята Ринг. Основното им занимание е превръщането на всякакви американски коли в печелещи награди американски коли.

Вземете например последния им експонат от SEMA 2015: изтъкан от въглеродни нишки Ford Mustang 1965, наречен Espionage. Почти всичко в него е променено, а под капака се крие 7-литров V8 с 959 к.с. и 1163 Нм. Подозираме, че е доста бърз...

Следващият ни любим продукт от братята Ринг е ADRNLN. Като изключим притеснителната липса на гласни в името, това De Tomaso Pantera от 1971 г. е брилянтно. И по отличен начин показва как би изглеждала суперкола от De Tomaso, ако марката не беше изчезнала през 2004 г. Задвижването е поверено на 6,2-литров V8 с 600 к.с., който праща въпросната мощ към задните колела през 5-степенна трансмисия ZF.

Не ви е достатъчно? Тогава какво ще кажете за Chevy Chevelle от 1966 с присадени 980 к.с. от компресорен 7-литров V8? Да, това е третото произведение на Ringbrothers, което намира място в галерията ни.

TopGear подкрепя тази толкова сексапилна смес от ретро и модерни детайли... И така, коя от трите е вашият фаворит?

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ