Верстапен замества Квят в Red Bull

05 May 2016 12:38
Верстапен замества Квят в Red Bull

Red Bull смени местата на Дани Квят и Макс Верстапен още от Гран при на Испания. По този начин 18-годишният талант ще довърши сезона в топ-отбора на компанията, а изпадналия в немилост руснак ще се върне в Toro Rosso. Младият холандец се справя изключително добре в Toro Rosso и отборът му се опитва да го задържи, за да не отиде в друг екип от 2017 г. Смята се, че предложения към сина на Йос Верстапен има както от Ferrari, така и от Mercedes.

Квят трябваше да дава обяснения пред Кристиан Хорнер и д-р Хелмут Марко за действията си в първата обиколка на пистата в Сочи, както и преди това в Китай, където също удари Фетел. Вероятно срещата им не е преминала добре. След Гран при на Русия Квят обясни двата удара на Фетел с довода, че първо не е успял да спре, а после не е видял пилота на Ferrari. Видеото долу е показателно.

18-годишният Верстапен има 23 старта срещу 40 за Квят. Руснакът е спечелил точно двойно повече точки от Макс в кариерата си дотук. Да се обзаложим ли, че двамата ще бъдат най-добри приятели оттук нататък?

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ