Новото Volvo XC90 ще е готово през 2021 г.

07 September 2018 09:07
Новото Volvo XC90 ще е готово през 2021 г.
Прочетете повече за:
VolvoXC90
Компанията Volvo работи над третото поколение на големия си кросоувър XC90, като автомолът ще бъде изграден на новата платфома на компанията – SPA2, а премиерата му ще се състои през 2021 г. Това разкри представител на шведската марка пред изданието Autonews.

Засега от компанията държат в тайна техническите характеристики на модела, но се знае, че той ще получи система за автономно управление от четвърто ниво. Тази технология предвижда напълно автономно придвижване без участие на шофьора, който ще може да се занимава с нещо друго по време на пътуването. Все пак автомобилът има всички необходими уреди за управление, така че водачът ще може да получи контрол над движението, ако има желание за това.

В момента автомобилите на Volvo са оборудвани с предлаганата като опция система за полуавтоматично движение Pilot Assist. Тази технология може да удържа автомобила в лентата на движение при скорост до 130 км/ч.

Сегашното поколение на XC90 е оборудвано с 3 бензинови и 2 дизелови двигателя. При новата генерация дизеловите мотори ще отпаднат от гамата на модела. Най-мощната версия на всъдехода разчита на хибриден агрегат - T8 Twin Engine, който съчетава 2,0-литров бензинов турбодвигател с 320 к.с. и електромотор с 87 к.с. Съвкупната мощност е 408 к.с. и 670 к.с.

Очаква се при новото XC90 да се появи още една хибридна версия, която ще е с по-малка мощност. Шведите активно работят и върху системи за изцяло електрическо задвижване, така че най-вероятно ще има и модификация само на ток.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ