Hennessey направи много специален Mustang с 800 коня

21 June 2016 17:56
Hennessey направи много специален Mustang с 800 коня
Прочетете повече за:
HennesseyMustangFord

Hennessey знае това-онова за тунинга. В крайна сметка един от девизите на компанията е “Правим бързите коли още по-бързи”. Така че определено попада в полезрението на TG.

Новото творение на тунинг компанията се казва Mustang HPE800 25 Anniversary Edition. Както името показва, то е създадено в чест на четвървековното съществуване на Hennessey.

Очаквайте още доста сухоземни ракети да получат въпросните табелки, като повечето ще бъдат направени в тираж от 25 броя. Точно такъв е случаят с черния Mustang от снимките.

Той може да се похвали с подобрения по компресорната система на своя 5-литров V8, нови инжектори, по-добра горивна помпа и промени по софтуера на двигателя.

Всички дребни детайли, от които зависи аеродинамиката, също са променени. Поставени са нови 20-инчови колела (по-големи, по-широки и по-леки), а в тях се е настанила спирачна система от Brembo с 15-инчови дискове.

И разбира се най-хубавото е мощността - 800 коня в съчетание със стряскащите 878 Нм. Благодарение на тези числа ускорението до 100 км/ч е история след 3,3 секунди. Четвърт миля пък се случва за 10,7 секунди, а максималната скорост е 334 км/ч. Да, в Mustang.

Hennessey подчертава, че последните стойности са възможни с “опитен водач при идеални условия”.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ