Два милиона пикапа на Ford влизат в сервизите

08 September 2018 10:30
Два милиона пикапа на Ford влизат в сервизите
Два милиона пикапа на Ford влизат в сервизитеДва милиона пикапа на Ford влизат в сервизите
Прочетете повече за:
Ford F-150пикапсервизна акция
Американският производител Ford обяви масова сервизна кампания, която ще засегне около 2 млн. автомобила. Те са от най-популярния модел на марката – пикапите F-150 Regular Cab и SuperCrew Cab, произведени през периода 2014-2018 г. Причината е дефект в предпазните колани на предните седалки.

Проверка на компанията е показала, че обтегачите на предпазните средства могат да дадат искра при задействането си. На свой ред това води до пожар при евентуален инцидент. До момента има 17 регистирани подобни случая, като няма загинали или ранени при тях.

Сервизната акция стартира на 24 септември, като засяга пикапите, произведени в заводите в Диърборн и Канзас Сити. Автомобилите трябва да посетят сервизните центрове, където ще им бъдат монтирани нови предпазни колани.

Аналогичен проблем през миналата година имаше и с Ford Kuga, при който се наложи промяна на изолацията на презпазните колани. Сега в компанията ще използват сервизната акция и за смяна на част от интериора на F-150 във версията Regular Cab, като ремонтът ще бъде изцяло за сметка на производителя.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ