Тествахме BMW Cruise е-Bike

29 June 2016 14:59
Тествахме BMW Cruise е-Bike
Прочетете повече за:
BMWвелосипед

Текст: Иван Войков / Фотография: Ивелин Солаков, BMW

Истинските почитатели на BMW и MINI не се ограничават просто до превозно средство от любимата си марка. Те са толкова зарибени, че с удоволствие се сдобиват и с оригинални лайфстайл атрибути, а в някои крайни случаи това значи дори детски колички BMW. Дали те са по-бързи от останалите детски колички не успяхме да разберем (не ни дадоха да ги тестваме), но за сметка на това имаме доста какво да разкажем за двуколесните на двете марки.

Както може да се сетите, BMW не се доверява на кой да е при разработване на аксесоари и дрехи със своята емблема, така че много от продуктите са носители на престижни награди, включително Red Dot за дизайн.

За дълъг път много полезна е масичката за задните седалки за разцъкване на карти, скрабъл или дженга (последното, ако искате да тествате въздушното окачване). BMW предлага и цял куп възможности за свързване с iDrive системата. За малките членове на семейството пък има специални седалки, при които на първо място е поставена сигурността, но очевидно дизайнът я следва съвсем плътно. За авантюристите или просто неподредените са допълнителните багажници за покрив. Те се заключват и се предлагат в три изключително аеродинамични модела – с обем 320, 460 и 520 литра. Компанията предлага и няколко стойки за велосипеди, с които може да пренасяте до четири колела върху покрива или до три на багажник зад колата. Според нас второто е по-добър вариант за извън града, още повече че въпросният багажник идва с умна система, която не пречи на отварянето на задния капак и дори на парктроника.

По време на нашия двуколесен тест BMW използва случая да представи трите си колекции облекла и лайфстайл продукти: BMW Athletics(ориентирана към хората, които обичат движението), BMW M(вдъхновена от „най-мощната буква” на планетата и включваща дрехи и продукти с безкомпромисно качество и емблемата „М”), както и голф колекцията.

Но стига вече лайфстайл, стигаме до колелата. За разлика от тенденцията през последните години, BMW бяга от стила на 29-инчовите колела и предлага всичките си нови модели с 28-инчови капли. BMW Cruise Bike - класикът във велосипедната гама на BMW - през 2016 г. се предлага в два цвята - Mineral White или Aqua Pearl Blue. За първи път BMW дава избор между три размера: S, M и L. Cruise Bike е с алуминиева рамка и е много добро решение за града.

BMW Cruise M Bike притежава два много важни детайла – червени акценти и елементи от въглеродни нишки. Той може да се използва и на хълмисти терени.

Безспорно най-голям интерес в актуалната гама от велосипеди на марката обаче буди BMW Cruise е-Bike. Неговият цвят е Frozen Brilliant White, но по-съществената му разлика се състои в батерията и електромотора. Електрическият мотор е снабден с 400-ватчасова батерия и ви помага при движение със скорост до 25 км/ч. BMW Cruise е-Bike анализира въртенето на педалите от страна на водача и определя оптималното подпомагане с до 1000 сензорни измервания в секунда. Компютърен дисплей на кормилото дава указания за смяна на предавките и предлага пет режима на електроподпомагането, като при най-икономичния може да изминете 100 км с леко въртете и приятно електроподпомагане. Зареждането става от контакт като при плъгин автомобилите. Усещането е страхотно, особено при потегляне и наклон, защото с един оборот на педалите изминавате несравнимо с друго колело разстояние. Проблемът е, че голямото тегло прави e-Bike много неудобен за товарене.

Освен велосипеди за възрастни BMW предлага специални удоволствия и за най-малките участници в движението с алуминиевия BMW Cruise Bike Junior. Детският велосипед идва с матово черна или лъскава бяла рамка и отличителни червени детайли на седалката и кормилото.

Специален акцент при представянето на велосипедната колекция на BMW велосипеди бе BMW Cruise M Bike Limited Edition, създаден в чест на BMW M2 в ограничена серия от 1500 броя.

Не на последно място трябва да похвалим колелото на MINI, което въпреки компактните си (сгъваеми) размери не отстъпва по практичност и удоволствие от карането на произволно избран модел от автомобилната гама на MINI.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ