Завръщането на легендата – нови данни за Land Rover Defender

11 September 2018 09:02
Завръщането на легендата – нови данни за Land Rover Defender
Завръщането на легендата – нови данни за Land Rover Defender Завръщането на легендата – нови данни за Land Rover Defender Завръщането на легендата – нови данни за Land Rover Defender
Прочетете повече за:
Land RoverDefender
Новото поколение на Land Rover Defender е най-очакваният модел на британската марка, като подготовката за появята му на пазара върви от няколко години. Ако се съди по последните информации, компанията-производител готви огромна изненада – Defender вече няма да е само един модел, а цяло семейство, което вероятно ще бъде отделено и като самостоятелна марка.

Това означава, че новият Defender ще поеме посоката на Range Rover и Discovery, които вече се предлагат като няколко различни автомобила, но с едно и също название. В същото време всъдеходът вече няма да бъде „работен кон”, а ще получи имиджа на премиум-модел. Според Autocar, най-достъпният Defender ще стартира от 40 000 паунда, тоест ще е много по-скъп от досега.

В същото време автомобилът ще запази всъдеходните си възможности, въпреки че ще бъде изграден на нова алуминиева платформа и ще се окаже от сегашната рамна конструкция. Повишените оф-роуд способности вече ще се дължат предимно на асистиращи електронни системи, които ще бъдат сред причините за увеличаване на цената.

По предварителни дании, Defender ще излезе на пазара в два варианта – 90 и 110, като те ще бъдат съответно с 3 и с 5 врати, както и с различно разстояние между двете оси. Ще се появи и модификация с мек покрив, както и пикап с по-дълга база, който ще се конкурира с Mercedes-Benz X-Сlass.

Що се касае до гамата двигатели, в нея ще влязат хибридни силови агрегати, както и съвременни 4-и и 6-цилиндови мотори от семейството Ingenium. Те ще работят в комбинация със система за задвижване на четирите колела и автоматична скоростна кутия. Двигатели с 8 цилиндъра за всъдехода няма да се предлагат.

Според прогнозите, новото поколение на Defender ще излезе не по-рано от 2020 г., като ще се провежда в завода на Jaguar Land Rover в Словакия. В компанията се надяват да произвеждат по 100 000 бройки на година от всички модификации.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ