През 2018 идва нов триместен McLaren F1

20 July 2016 17:37
През 2018 идва нов триместен McLaren F1
Прочетете повече за:
McLaren F1McLaren

Въпреки изобилието от нови модели на McLaren, безспорно най-известният и обичан модел на компанията е F1 от 90-те години. Нетипичният суперавтомобил с три места (шофьорското - централно разположено) беше първата кола в света с изцяло въглеродна каросерия и дълги години задържа рекорда за най-бърза серийно произвеждана кола. McLaren F1 и до днес е №1 в класацията за коли без турбо или хибридно подпомагане.

Новият F1 ще бъде двойно по-скъп от P1 и ще се произведе в изключително малка серия (например от 64 броя, колкото и своя предшественик). За разлика от F1 обаче новият модел ще бъде типична GT кола (макар и триместна) - по-скоро предназначена за комфортно пътуване на дълги разстояния, отколкото олекотен суперспортист за писта.

Задвижването ще бъде изцяло бензиново, т.е. без електрически мотор като в P1. Естествено ще бъде използван 3,8-литровият мотор от всички останали модели на McLaren, като мощността му ще бъде около 700 к.с.

Човек от McLaren разкрива пред британски колеги: “Конфигурацията ще бъде същата като при оригиналния F1 - с три места, но идеята е за различна кола: за бързо трансконтинентално пътуване с изключителна скорост и стил.”

Наследникът на F1 засега носи кодовото означение BP23 (молим ви, McLaren, изберете по-хубаво име!) и трябва да се появи през 2018.

 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ