Галерия: Оранжеви McLaren F1 GTR и P1 XP на “Силвърстоун”

05 August 2016 14:53
Галерия: Оранжеви McLaren F1 GTR и P1 XP на “Силвърстоун”
Прочетете повече за:
McLarenMcLaren F1P1

На нашата планета има около 100 екземпляра McLaren F1. От тях 28 са от състезателната версия GTR. От тях седем участват в “24 часа на Льо Ман” през 1995 г. Добре знаете, че колата с номер 59 печели състезанието. Други три се класират в топ 5. Защо разказваме всичко това? Защото на снимките в този материал виждате точно този McLaren F1, завършил на пета позиция в легендарното издание на надпреварата през 1995 г.

Оранжевият P1 също не е случаен. Той не е част от производствената серия от 375 екземпляра, а е един от петте броя, произведени след това на базата на тестовите прототипи.

По време на състезанието в Льо Ман през 1995 колата от снимките тук е синя на цвят и с логото на спонсора Jacardi. Преди шестнайсет години въпросният екземпляр е закупен, като новият му собственик (колекционер на McLaren-и) дълго се колебае дали да избере състезателна кола с история или такава, която не е участвала в надпревари. В крайна сметка решава да вземе тази, но я изпраща в отдела за специални поръчки на McLaren с молба да я приведат във форма за всекидневна употреба. Оттогава този F1 GTR получава оранжевия цвят, който виждате на снимките. Прилагаме и една от състезанието през 1995, когато колата още е синя.

“Купих оригинални McLaren 12C, 650S и обмислях да имам и McLaren P1, разказва колекционерът. Тогава McLaren ми предложи P1 XP, който е дори по-специален и аз се възползвах. Предпочитам коли с история, а XP има точно това. Направиха ми XP в същия цвят като моя F1 GTR.”

И за да е идилията пълна, фотосесията се състои на легендарната “Силвърстоун”.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ