Volvo представи камиона на бъдещето

14 September 2018 09:45
Volvo представи камиона на бъдещето
Volvo представи камиона на бъдещетоVolvo представи камиона на бъдещетоVolvo представи камиона на бъдещето
Прочетете повече за:
Volvoкамионелектромобил
Компанията Volvo Trucks представи автономния си електрически камион Vera, който може да тегли различни товарни платформи и е напълно съвместим към настоящата инфраструктура. Безпилотната машина е включена към специален „облак” (база данни), благодарение на който непрекъснато получава информация и може да анализира ситуацията на пътя, като определя своето местоположение с тоност до няколко сантиметра.

Подобни влекачи Volvo ще започне да използва за курсоме между логистични центрове, разположени в близост един до друг. Приемуществото на този тип безпилотни камиони е в гоямата им товароподемност и ниските нива на шум, които ги правят много удобни за използване в граски условия дори през нощта.

Благодарение на включването си към системата с база данни, камионът Volvo Vera може да предава в транспортния център информация за скоростта, местоположението, времето за доставка на товара и нивото на заряда в батериите. По този начин ще се осигурява по-добър контрол върху машините, а доставките ще се осъществяват в по-кратки срокове.

От компанията не разкриват техническите характеристи на Vera, но все пак уточняват, че те ще бъдат сходни с тези на вече представени електрически камиони на марката. В случая голямото предимство, е че всяка една от тези машини ще може да се настройва специално за нуждите на крайния клиент, тоест товарните коли могат да бъдат напълно различни една от друга.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ