Официално: Купето на Maybach има 750 електрически коня

19 August 2016 11:12
Официално: Купето на Maybach има 750 електрически коня
Прочетете повече за:
Mercedes-MaybachMaybachПебъл Бийч

В следващите два дни много частни самолети ще се приземят на калифорнийското крайбрежие само на няколко часа път с кола южно от Сан Франциско. Те ще докарат своите прочути собственици на конкурса за ултра скъпи и впечатляващо красиви автомобили в Пебъл бийч.

Така че има логика Mercedes да атакува седмицата на колата в Монтерей, за да покаже какво замисля за ултра луксозната си подмарка Maybach. А то е голямо. Всъщност - огромно. Vision Mercedes-Maybach е почти 6-метров, вдъхновен от епични модели на Mercedes от 30-те като SSK и 540K. Mercedes твърди, че 6 не е ретро. Със сигурност може да потвърдим, че луксът става все по-високотехнологичен. В сравнение с чудовищно футуристични идеи като Rolls-Royce Next 100 новият Maybach наистина е подчертано консервативен. Поне отвън. Под елегантните извивки обаче се крие свръхмодерна техника. Подобно на изчанчения Rolls купето на Maybach заменя класическия V12 за електрическо задвижване. С него помпозният кит ускорява до 100 км/ч за по-малко от четири секунди. Което очевидно ще накърни обещания пробег от 320 км с едно зареждане.

Една от умните възможности на колата е разнообразното зареждане. 6 може да пълни батериите си както безконтактно чрез електромагнитно поле, така и с бърза зарядна станция, способна да осигури 100 км пробег за едва пет минути. Богатите не искат да разпъват кабели и да си цапат новата риза Zegna.

Източената капкопивдна форма притежава забележителна аеродинамика въпреки огромната решетка, твърдят от M-M. Задницата препраща към кърмата на яхта, а ултра тънките огледала и задни светлини усилват усещането за динамика.

Няма спойлери или други грозни аеро добавки, но няма и никаква информация за притискането, защото богатите не се интересуват от подобни дреболии, докато препускат по магистралата. Колелата са гигантски 24-инчови с полупрозрачни детайли.

В интериора луксът добива доста модерен характер. Влизането в колата става през огромни крилати врати. Вътрешната повърхност на колата се превръща в табло, което е част от обкръжаващия ви отвсякъде дисплей. В седалките има сензори, които следят жизнените ви параметри и в зависимост от тях регулират температурата или включват масажната функция. Но големият Maybach не е само мобилен хиропрактор, той притежава и “хипераналогов” старомоден волан. Да, богатите обичат да виждат нещо познато...

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ