Германци напомпаха здраво кабриото Mercedes-AMG S 63

14 September 2018 11:26
Германци напомпаха здраво кабриото Mercedes-AMG S 63
Германци напомпаха здраво кабриото Mercedes-AMG S 63Германци напомпаха здраво кабриото Mercedes-AMG S 63Германци напомпаха здраво кабриото Mercedes-AMG S 63Германци напомпаха здраво кабриото Mercedes-AMG S 63
Прочетете повече за:
Mercedes-AMGS 63Posaidon
Германското тунинг-ателие Posaidon представи специален пакет за увеличение на мощнотта на двигателя на кабриолета Mercedes-AMG S 63. В резултат на доработката им стандартият 5,5-литров битурбо V8 двигател вече развива 1020 к.с. За сравнение, новият суперхибрид на Mercedes – Project One, разчита на 1034 к.с.

За да успеят да добавят толкова мощност, експертите от тунинг-компанията са увеличи работния обем на мотора от 5,5 на 6,3 литра. Съответно са подменени повечето осномни компоненти на атрегата, като е променена и степента на сгъстяване. „Пипнати” са още турбокомпресорите, системата за охлаждане, всмукателната и изпускателната системи, както и блокът за управление на мотора.

Всичко това води до мощност от 1020 к.с. и 1400 Нм въртящ момент, което е почти два пъти от стандартния Mercedes-AMG S63. Той разчита на 585 к.с. и 900 Нм. За да се справят с по-големия въртящ момент са преработени диференциалът и 7-степенната автоматична скоростна кутия.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при доработения от Posaidon Mercedes-AMG S 63 отнема едва 2,9 секунди, което е с цяла секунда по-бързо от стандартния модел. Максималната скорост на кабриолета е ограничена по електронен път на 350 км/ч.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ