Щофел Вандорн измества Дженсън Бътън в McLaren за 2017

03 September 2016 18:58
Щофел Вандорн измества Дженсън Бътън в McLaren за 2017
Прочетете повече за:
McLaren F1Дженсън Бътън

По-рано през тази година Дженсън Бътън подписа двугодишен договор с McLaren, но въпреки това няма да се състезава в F1 през 2017 година. Неговото място в британския тим ще бъде заето от белгиеца Щофел Вандорн, който е бивш състезател от GP2 и настоящ трети пилот на тима на Рон Денис.

През следващия сезон Бътън ще е в ролята на резерва и ще се включи в състезателен уикенд само при екстремна нужда. Няма да се изненадаме ако свободното време позволи на Дженсън да помогне с развойната дейност на новата състезателна Honda NSX. Ако това се случи, напълно е възможно да видим Бътън в американския шампионат за спортни автомобили.

Все още няма взето решение за 2018 година, като Рон Денис на няколко пъти потвърди, че е възможно тогава Бътън да се завърне във Формула 1. На 19-и януари, той ще навърши 38 години.

Няма как да пропуснем факта, че в края на 2001 година, Мика Хакинен също обяви, че ще си вземе почивка от една година и след това ще се завърне в световния шампионат, но девет месеца след началото на почивката, Хакинен заяви, че окончателно прекратява F1 кариерата си. На другия полюс бе Ален Прост, който наистина си взе едногодишна почивка през 1992 година, но след това направи пълно завръщане. 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ