McLaren потвърдиха вдъхновена от F1 хипер-GT кола

17 November 2016 17:29
McLaren потвърдиха вдъхновена от F1 хипер-GT кола
Прочетете повече за:
McLarenMcLaren F1F1

Спомняте си McLaren F1, нали? Надали има автомобилист, който да не си спомня как F1 разби на пух и прах всички разбирания за технологии и цифри за динамика познати на света в началото на 90-те. Е, слава богу и McLaren си спомнят. Точно напомняйки ни за F1 те пуснаха и снимка, загатваща следващия им модел – „първият в света Hyper-GT автомобил“ – която покава, че колата ще взаимства прочутото разположение на 3-те седалки от F1. Уау!

За сега го наричат BP23 (Bespoke Project 2, 3 seats – специален проект 2, 3 седалки) и ще бъде произвеждан от специалната MSO дивизия на McLaren. Само 106 ще бъдат произведени, за да съвпада бройката с тази на произведените F1, и както винаги напоследък – всичките са продадени предварително.

Изпълнителният директор на McLaren Automotive Майк Флюит споделя: „Наричаме BP23 “Hyper-GT”, защото е автомобил създаден за по-дълги пътувания, но с изключителните нива на динамика и шофьорско преживяване, които се очакват от всеки McLaren”.

“Хибридното задвижване ще го направят един от най-мощните McLaren-и правени някога, но колата ще предоставя и най-високи нива на култивираност, правейки възможно предприемането на значително дълги пътувания с трима човека на борда“.

„Най-изящно изработения и луксозен McLaren до сега“ ще обгръща разположения по средата шофьор и спътниците от двете му страни в карбонов кокпит и, както всеки McLaren до сега, ще предлага отварящи се нагоре врати, като те, за да отговорят на нивото на комфорт, ще бъдат автоматизирани.

За сега всичко останало е спекулация, но се предполага, че колата няма да е готова преди 2019, като имайки предвид хибридното задвижване с над 900 конски сили от P1 очакваме също толкова впечатляваща цифра, както и сума над 2 милиона, за да влезете до седалката по средата на колата. Дерзайте!

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ