McLaren ни припомнят легендарния F1 GTR Longtail

28 November 2016 17:00
McLaren ни припомнят легендарния F1 GTR Longtail
Прочетете повече за:
McLaren F1LongtailF1 GTR

Базиран на изключително успешния автомобил победител в Le Mans F1 GTR, Longtail отвежда динамичните характеристики и аеродинамиката към нови висоти, когато конкуренцията в шампионатите за издържливост между производителите се разгорещява.

Сравнено с F1 GTR, Longtail е със 135 кг. по-лек и има отличителна форма, включваща прочутата издължена задна част. Само 10 състезателни бройки са произведени и вероятно най-популярната от тях е Gulf Racing версията, която виждате на снимките.

Шаси 20R е първоначално доставено за Gulf-Davidoff GTC Motorsport отборът и завършва втора на 24 часа на Le Mans през 1997. Въпреки, че не успява да повтори успеха на оригиналния F1 GTR, той си остава една от най-добрите състезателни коли базирани на улични такива, които някога са участвали в състезания за издържливост. Вероятно, тази кола в момента е собственост на самите McLaren и изглежда абсолютно невероятно. 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ