Corvette ZR1 вече е по улиците със 750 конски сили и брутален аеродинамичен пакет

30 November 2016 13:32
Corvette ZR1 вече е по улиците със 750 конски сили и брутален аеродинамичен пакет
Прочетете повече за:
Chevrolet CorvetteChevrolet Corvette Z06Corvette ZR1

Напоследък Corvette-ите са жестоки, наистина! От както се появи последното поколение C7, всяка една от версиите е обсипвана със суперлативи от всеки, който се докосне до него. Интериорът вече не е толкова недодялан по американски, технологиите в колата вече не са толкова архаични, а представянето им по завоите и усещането зад волана ги превърна в едни от най-желаните за каране коли на планетата. Като добавим якия външен вид, бруталния звук и нелепо ниската цена, получаваме един пакет, който е почти недостижим за която и да е от компаниите с претенции да правят добри спортни коли. При излизането си Z06 версията бе най-силната, най-бруталната и най-върза версия на Corvette правена някога, 650-те конски сили се опитваха да убият слуха, сетивата ви и вас самия, а доста супер- и хипер-коли пуснаха по една сълза след като ги разгроми по пистите. За тези, които искат да изглеждат по-малко умрели ако объркат нещо със своя Corvette, компанията прехвърли благините от Z06 върху стандартния Stingrey с означението Grand Sport, правейки го една от най-добрите шофьорски коли на планетата, и признавайки, че не всеки може да се справи с мощта на Z06. Явно обаче, както от доста време се говори, междувременно работят и по още по-чудовищна версия на легендарния американски „мускул“.

Забелязан от Carscoops, новият Corvette ZR1 носи нова предна броня със спойлер, още по-голяма раздувка на капака, заобиколена от сериозни отвори за въздух и огрооомно задно крило, все препратки по-скоро към състезателна версия, отколкото към легална за движение по пътищата спортна кола. По-големите джанти и гуми, съчетани с по-голямото аеродинамично притискане би трябвало да осигурят достатъчно сцепление за огромната мощност на ZR1. Все още няма солидна информация за тази цифра, но според някой източници се очаква силата да достига 750 конски сили. Само си го представете! 750!? Те ще идват или от тунингована версия на наличния 6,2-литров V8 или от изцяло нов би-турбо V8, вероятно наречен LT5.

На шпионските кадри се вижда и втори прототип със значително по-малък заден спойлер, което подсказва, че в екипът, занимаващ се с разработката все още не са решили точно какво да използват. Предвид колко страхотен е Z06, ZR1 ще бъде доооста сериозно оръжие ако „доносите“ се окажат реалност, а няма да мине и много време докато разберем всичко със сигурност, защото се очаква новият Corvette да направи своя дебют през януари 2017 по време на Detroit Auto Show. Вече в главите ни буботи осмакът му, а телата ни се подготвят за силите на които ще ги подлагат гумите при ускорение и завиване. 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ