BMW, Daimler, Ford, Audi и Porsche изграждат ултра бързи станции за зареждане на електрички

30 November 2016 15:15
BMW, Daimler, Ford, Audi и Porsche изграждат ултра бързи станции за зареждане на електрички
Прочетете повече за:
BMWDaimlerFordVolkswagen GroupAudiPorsche

Пет от най-големите автомобилни компании в света стартираха съвместен проект за изграждане на най-мощната мрежа от станции за зареждане в Европа. BMW, Daimler, Ford, Audi и Porsche, предвиждат ултра бързи и високомощностни станции с нива до 350 kW, което е значително по-голяма мощност и от най-бързите съоражения до момента. Изграждането е планирано да стартира през 2017 с първоначална цел от около 400 града в Европа. До 2020 потребителите трябва да имат достъп до хиляди от тези точки за бързо зареждане, като целта е да се направи възможно пътуването на дълги разстояния по магистрали и ключови артерии, което не бе възможно до сега за повечето собственици на такива коли. В един момент се очаква зареждането да се превърне в удобство подобно на това в конвенционална бензиностанция.

Мрежата ще бъде базирана на технология от стандарта Combined Charging System (CCS), като инфраструктурата разширява съществуващите технически стандарти за AC и DC зареждане на електрически превозни средства към следващото ниво на капацитет за бързо DC зареждане с до 350 kW мощност. Електрическите автомобили, които са създадени, за да приемат всичката тази мощност от новите станции ще могат да се презареждат, независимо от марката за малка част от времето, което отнемат днешните коли. Мрежата ще обслужва всички превозни средства снабдени със стандарта CCS, за да се улесни адаптирането на този тип мобилност в Европа. 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ