Project Cullinan е бъдещия SUV на Rolls-Royce

02 December 2016 17:53
Project Cullinan е бъдещия SUV на Rolls-Royce
Прочетете повече за:
Rolls-RoyceCullinanЛуксSUV

Нали не сте очаквали, че всеобщата зараза наречена SUV ще пропусне Rolls-Royce? Още повече, че в момента титлата за най-луксозен високопроходим автомобил стана доста желана награда и престижно признание. След като Land Rover преди доста години положиха основите на тази ниша с изключително луксозните версии на Range Rover лека полека всички производители имащи в гамата си SUV модели се опитваха да се присламчат – Mercedes с GL, Lexus с върховите им модели, дори до някъде BMW с Х5, Audi с Q7 и Porsche с Cayenne, а в последните години това правят и компании като Bentley, които никога не са стъпвали извън пътя, представяйки тяхната Bentayga съвсем на скоро и Maserati с тяхното Levante. До колко тези модели могат да се нарекат супер-луксозни е друг въпрос, но мислим, че от тук нататък ще бъдат поставени нови стандарти.

Project Cullinan е факт, а компанията, произвеждаща едни от най-луксозните „играчки“ на планетата своевременно информира своите клиенти и фенове за усърдното развитие на тази програма. Вчера бе показан първото инженерно муле, създадено за разработка и тестове на новото задвижване на четирите колела и окачването за всякакви терени, както и изцяло новата алуминиева архитектура, която ще бъде в основата на всички нови Rolls-ове от 2018.

Тестовия автомобил ще пътува през различни локации по света в предизвикателна тестова програма, за да удостовери, че крайният продукт е „ефективен... навсякъде“. Веднага след Коледа например, Project Cullinan ще навлезе в Полярния Кръг, за да извърши серия от изпитания за издържливост при екстремно ниски температури и проверка на сцеплението. По-късно през 2017 ще бъде изпратен към Близкия Изток, за да бъде подложен на най-високите възможни температури и предизвикателните пустинни условия.

„Това е изключително вълнуващ момент в разработката на Project Cullinan, както за Rolls-Royce така и за представителите на лукса, които ни следват по света“, коментира Торстен Мюлер-Йотвьос, изпълнителен директор на Rolls-Royce Motor Cars. „Обединявайки новото задвижване на четирите колела и новата „архитектура на лукса“ за първи път, ни поставя на пътя към създаването на наистина автентичен Rolls-Royce, който, както своите предци, ще създаде стандарт, по който всички останали луксозни продукти ще бъдат оценявани.“

Надали има какво да добавим, а и надали има съмнение, че тези думи ще се превърнат в реалност, имайки предвид досегашните творения на компанията. Остава да си приготвим аристократичните сервизи за вино, ювелирната пушка и да чакаме да дойде времето, когато ще ходим на лов, заобиколени от Rolls-Royce атмосфера. 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ