1 милиард долара в глоби и ремонти ще коства Дизелгейт на VW

22 December 2016 16:52
1 милиард долара в глоби и ремонти ще коства Дизелгейт на VW
Прочетете повече за:
ДизелгейтVolkswagenVolkswagen Group

След дълги мъки и скандали Volkswagen обявиха, че са постигнали споразумение с регулаторните органи на САЩ относно това, което трябва да бъде направено, за да се върнат отново от светлата страна и да вкарат своите автомобили в нормите за вредни емисии. Засегнати от този проблем са автомобили с 3-литрови V6 дизелови двигатели на VW, Audi и Porsche, като общият им брой достига 83 000 коли. Според договорката, проблемите ще бъдат решавани под формата на подменени компоненти, ремонти и глоби, които ще струват на Volkswagen 1 милиард долара. В тази сума се включва и 225 милиона долара глоба, която ще отиде във фонд за възстановяване на околната среда, ангажиран с намаляването на емисиите от азотни окиси от 3-литровите дизели и допълнителни 25 милиона, които ще подкрепят представянето и използването на превозни средства с нулеви емисии в Калифорния.

Що се отнася до връщането на автомобили за отстраняване и подмяна на причините за завишените емисии, VW ще извика обратно 63 000 от засегнатите американски автомобили, а за останалите ще предложи опция за изкупуване обратно, прекратяване на лизингите или, ако е одобрен начин да бъде направено - ще оправи останалите 20 000 стари модела.

VW официално признаха за инсталираните устройства за измамни показания на вредните емисии още преди повече от година със своите 2-литрови дизели, които наброяваха почти половин милион автомобила, всеки от тях бълващ повече от 40 пъти повече от позволения лимит азотни оксиди. 3-литровите дизели, от своя страна са доста по-екологични, замърсявайки само 9 пъти над позволеното.

Докато VW преминават през деветте кръга на ада, за да оправят нещата, само бъдещето ще покаже дали всички кампании ще успеят да запазят репутацията им. В тази посока изпълнителният директор на Volkswagen Group Америка Хенрих Вобкен в свое изязвление казва: "Ние сме отдадени на това да си върнем доверието на нашите акционери и благодарим на нашите клиенти и дилъри в САЩ за тяхното търпение, докато тече този процес". 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ