Pagani загатнаха Huayra Roadster преди дебюта и в Женева

05 January 2017 15:03
Pagani загатнаха Huayra Roadster преди дебюта и в Женева
Прочетете повече за:
PaganiHuayraRoadster

Още откакто Pagani замениха Zonda с новата Huayra през 2012 нетърпеливо очакваме пускането на откритата версия. Екстравагантния производител пусна няколко изображения, показвайки детайли от бъдещата Huayra Roadster, заедно с новината, че колата ще бъде представена по време на автосалона в Женева през март 2017.

Рецептата е проста - взимаме Huayra купе, махаме покрива и готово - Huayra Roadster. Естествено, зад всичко това ще стои ужасно много инженеринг, но познавайки подходът на Pagani, надали ще позволят тяхният супер-модел да надебелее много в следствие на отслабването на конструкцията от липсата на покрив. И тук идва голямата загадка! Дали той ще е текстилен като класическо кабрио, дали ще бъде подвижен хардтоп както при 488 Spider например или ще е ръчно демонтируем твърд панел като в предшественика и Zonda Roadster? Ние сме готови да се обзаложим за последното... изработено от карбон например.

Все още няма никаква яснота дали "ядрото" ще остане същото като на стандартната Huayra или можем да очакваме чаркове от по-радикалната BC версия, а защо не да оставят опция и за двете версии без таван. От това, което виждаме от външността обаче, доста неща са сериозно променени спрямо двата варианта на закритата Huayra. Червен екземпляр по снимките разкрива интересни аеродинамични елементи около стоповете, както и различно оформление на частта зад кокпита и над двигателния отсек. Разлики могат да бъдат открити и в предницата и задния дифузор заедно с доста променени странични прагове.

Преди няколко години, самият Хорацио Пагани сподели, че Huayra Roadster ще бъде дори по-мощна и по-лека от закритата версия, което никак не ни изненадва, като знаем колко обсебени са в Pagani по ниското тегло и авангардните материали. Очаква се да бъдат произведени само 100-тина бройки, като естествено най-вероятно повечето вече са продадени. Така че и да искаме една... няма да можем да си я купим. А очевидно ще се наложи да изчакаме и още 2 месеца докато я видим въобще... 

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ