McLaren представи новите си суперколи...

07 January 2017 15:46
McLaren представи новите си суперколи...

Смъртоносната надпревара при супер-колите не показва никакви признаци за забавяне на темпото. Чисто нов McLaren се очаква да се появи през март в Женева. Но по-интересното е, че не се очаква появата само на нова кола в гамата, тъй като McLaren подновяват цялата Super серия, което означава, че ще видим пенсиониране и на двата 650S и 675LT, заменени от изцяло нови създания с напълно ново шаси.

Карбоновия монокок "Moncage II" е по-лек от първото поколение, с по-ниски прагове и по-големи отвори за вратите, което означава, че новия 650S ще бъде с 18кг. по-лек от актуалния модел и ще бъде по-лесно влизането и излизането от него, когато сте пред казиното. McLaren оповестяват само "сухото" тегло от 1283 кг., така че очаквайте тази цифра да нарастне когато добавите неща като гориво, течности и човешко същество в него.

За сега англичаните изпратиха само снимка на Monocage II и за това ще трябва да си представяме как ще изглежда купето когато бъде залепено на мястото му, но най-вероятно панелите отново ще са извънземно готини... както и до сега.

Новите супер-коли ще имат по-нисък център на тежестта, въпреки че и сега 650S седи брутално ниско на земята, но колко точно това ще се усеща като преимущество в реалния свят нямаме търпение да разберем и споделим...

Ако всички тези приказки за карбон ви интригуват, ще се радвате да разберете, че можете да си поръчате опцията "Visible Monocage", която "разкрива материалът от външната страна на А-колонката".

Super серията е най-старата част от репертоара на McLaren в момента с корени в далечната 2011-та с MP4-12C, което не е чак толкова дълга история, но зa радост на TopGear е върха. За тези, които не са съвсем запознати с актуалната номенклатура на McLaren, Super серията в момента се състои от 650S и 675LT, които стоят над Sport серията с 540C, 570S и 570GT и под Ultimate серията с P1 и P1 GTR.  

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ