Себастиан Ожие влезе с летящ старт в Rally Monte Carlo с победа в шейкдауна

19 January 2017 14:16
Себастиан Ожие влезе с летящ старт в Rally Monte Carlo с победа в шейкдауна

Ожие, който спечели последните три издания на Monte Carlo с Volkswagen, завърши с комфортна преднина от 4 секунди в 3,35-километровото трасе на шейкдауна в тазгодишното рали.

Неговият бивш съотборник Андреас Микелсен, който не си осигури постоянно място при някой от големите, изненадващо остана втори, въпреки участието си със Skoda Fabia R5 във WRC2.

Другият пилот на M-Sport - От Танак, закара до финала втората WRC Fiesta на трето място с 1,9 секунди след Микелсен, а четвърти остана Яри-Мати Латвала, заедно с неговия чудат Yaris от Toyota, на 7,1 секунди от лидера.

Втората Toyota с Юхо Ханинен бе седмa, зад Hyundai-ите на Хейдън Падън и Дани Сордо.

Челната десетка запълниха Тиери Нювил с третия Хюндай, пилотът на M-Sport във WRC2 Ерик Камили и още една Skoda в същата група с Ян Копецки зад волана.

Citroen-ите очевидно внимателно опипваха трасето, като Стефан Льофебр и Крис Миик останаха едва 18-ти и 23-ти. Последния сподели, че решението на екипа е било да карат на сликове, за да запазят гумите си с шипове за останалата част от състезанието - "Избрахме да запазим зимните си гуми за ралито, карахме на сликове, което е напълно погрешен избор, но искахме да запазим ресурс за останалата част от ралито. Обикновено имаме достатъчно зимни гуми и шипове, но на шейкдауна тук, ако ги използвате и спукате или повредите гума оставате с една по-малко и това може да доведе до негативи".

Същинската част на Rally Monte Carlo стартира днес вечерта с първите две отсечки.

 

Снимки: Motorsport.com

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ