McLaren показаха кадър от нещо, вероятно наречено 720S...

31 January 2017 17:04
McLaren показаха кадър от нещо, вероятно наречено 720S...
Прочетете повече за:
McLaren650S720SMonocage II

Супер серията на McLaren очаква нетърпеливо продължителя на "рода", а скоро закачливо загатнаха бъдещото поколение автомобили, показвайки ни "ядрото", около което ще градят наследника на 650S. Ново изображение пък носи детайли от завършения екстериор в задната част на колата и разкрива изящните линии на задните светлини, радикалната карбонизация и огромното задно "крило" тип P1. Още по-интересен кадър разхожда уеб пространството в последните дни със снимка отстрани на автомобил, който се твърди, че е същата тази кола от плът и кръв и то преди разкриването и официално, което се очаква да се случи на автомобилното шоу в Женева. Ако можем да вярваме на достоверността и на това, то това, което виждаме е много по-семпла и изчистена форма заобикаляща карбоновия Monocage II, с по-издължена задна част, плавно спускаща се назад линия на кокпита и отсъствие на радикални аеродинамични елементи.

И така, предполага се, че новият автомобил ще бъде наречен 720S като за разлика от 650S задния спойлер ще се простира по ширината на цялата задна част и традиционно ще върши работата и на въздушна спирачка. От McLaren разкриха детайли и около аеродинамичната ефективност, като освен, че задното крило ще се "изправя" за по-малко от половин секунда, цялостната обтекаемост на купето е два пъти по-ефективна от тази на 650S. От друга страна, притискането идващо от задното крило и разположения под колата дифузор, подобен на този в P1, ще бъде увеличено с чудовищните 50%.

По отношение на охлаждането също са постигнати забележителни резултати, но тук идва и първото противоречие със втората снимка, която ви показахме. Говори се, че охлаждането е подобрено благодарение на въздушните отвори във вратите, като този седящ в горната им част насочва въздуха към радиаторите за двигателя, а този в долната - на отвежда въздуха от предния калник, за да намали налягането под него и да увеличи притискането. На снимката обаче споменатия горен отвор липсва... та може и да не изглежда съвсем така колата. Е, все пак боравим с черната магия на слуховете и спекулациите, за това ни е простено.

Новият модел в супер серията е разработен около споменатата карбонова структура на кокпита, като се очаква теглото да е по-ниско от това на 650S поне с 20-тина килограма. Други преимущества на новата структура са достъпа до интериора, благодарение на по-големите отвори на вратите и по-тесните прагове, които да прескачате. Снимката на Monocage-а показва и евентуално по-дълбоко навлизане на вратите в тавана, което също ще подобри нещата. Благодарение на огромния отвор за челното стъкло, в новия най-вероятно ще бъде запазена и една от основните характеристики на McLaren-ите - страхотната видимост напред. Заедно с намаленото тегло, McLaren заявяват, че са успели да свалят по-ниско и центъра на тежестта.

Въпреки, че не са известни много други детайли, изпълнителният директор на McLaren Automotive описва новия модел като "революционна стъпка напред", както за компанията така и за целия сегмент. Освен тази стъпка, в близкото бъдеще на производителя се очакват още 15 нови автомобила, които ще заменят цялата актуална гама и ще добави нови модели. И така, чакаме Женева, че като от McLaren обещаят нещо си струва да го следим изкъсо...  

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ